gerinctorna

A gerinctorna jótékony hatása 

Gerinctorna – Prevenciós tréning

A gerinctorna célja, a gerinc állapotának javítása, karbantartása.

A jövőbeli problémák kialakulásának minimalizálása.

Olyan gyakorlatokat  alkalmazunk a gerinctorna során, amelyek kiemelten a gerincoszlop jó állapotának szinten tartását, fejlesztését segítik. Helyes testtartással, mozgástechnikák berögzítésével mindig figyelünk arra, hogy a testet érő fizikai hatások ne gyorsítsák a gerincoszlop öregedését, romlását. Ez nem csak akkor használható, ha már megjelentek a problémák, hanem prevenciós jelleggel, a betegségek, rossz állapotok megelőzésére is kivallóan alkalmazható.

Fő alappillére a testtartás optimalizálása, javítása! Nagyon sok panasz javítható, megállítható a test megfelelő helyzetbe mozdításával. A tartáshibák nagy része általában az életmódbeli szokások következményei. Ezek általában az izomegyensúly felbomlásához vezetnek, ami súlyos tüneteket is eredményezhet. A gerinctorna gyakorlatai segítik a helyes testtartás felvételét, a gerincoszlopot az eredeti pozíciójába, formájába kényszerítik. Amennyiben voltak problémák, azok javulni fognak, a panaszok enyhébbek lesznek, hosszú távon el is múlhatnak.

 

Milyen problémák esetén javasolt  a gerinctorna?

 1. hátfájás
 2. derékfájás
 3. váll és nyakproblémák
 4.  gerincferdülés
 5.  tartásproblémák
 6. ülőmunkát végző életmódból eredő panaszok
 7. térd, csípő problémák
 8. Segíti megőrizni a gerinc egészségét.
 9. Javítja testtartást, a mozgáskordinációt és a törzs stabilitását.
 10. Helyreállítja a gerinc mobilitását.
 11. Formálja az alakot.
 12. Javítja az állóképességet.

Kedvező hatása viszonylag korán, már néhány alkalom után érezhető. Fiatalabb és idősebb korosztály is egyaránt végezheti.

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód egyik legfontosabb alapja. A gerinctorna gyakorlatok támogatják a test harmonikus fejlődését, a jó közérzet fenntartását. Kiválóan alkalmas testedzésre, prevencióra – megelőzésre és rehabilitációra is.

Az egyéni  személyre szabott torna gyakorlatok enyhítik a panaszokat. Rendszeresen végezve hosszabb távon a kiváltó okokat  meg is szüntetheti. A szakember által összeállított gyakorlatok, a gerinc melletti  izmokat nyújtják, lazítják, erősítik. Ez által javul  az izmok keringése, oxigénellátása. A letapadt izmok által elnyomott idegek felszabadulnak. Az erősödő izmok tartást adnak a megviselt csigolyáknak,  optimális testtartás alakul ki, megszűnik a helytelen tartás következtében fennálló aránytalan terhelés.

 

Gerinctorna videók

Ingyenes állapotfelmérés!

Mit jelent ez a vizsgálat?

A csontkovács felméri a gerinc állapotát: van e gerincferdülés, csigolya elcsúszás, a lábak hossza eltér-e egymástól a csípőízület és a medence szakasz eldeformálásától, illetve van-e esetleges gyulladás az izmokban.

12 éves korig a csontkovács kezelés ingyenes, ha a felnőtt kísérő kezelést vesz igénybe.

Köszönjük az érdeklődést!